Veel gestelde vragen

Hier volgen de meest gestelde vragen

Nano coating

Nano coating of nano afdichting is het gevolg van een toepassing waarbij nanostructuren bouwen aan een coherent netwerk van moleculen op een oppervlak. Dit is een chemisch proces waarbij het oppervlak hydrofoob of superhydrophob wordt, waardoor vloeistoffen die het oppervlak raken worden afgestoten en onmiddellijk wegvloeien of het wordt hydrophil of superhydrophilwaardoor vloeistoffen die het oppervlak raken een vlakte film produceren op het oppervlak en meestal ook wegvloeien. Als het oppervlak is behandeld met een hydrofoob nano-vloeistof werkt het oppervlak hetzelfde als een lotusblad. Dit water- en vuil-afstoten wordt ook wel het “lotuseffect” genoemd. Karakteristiek hiervan is dat het een gemakkelijk te reinigen oppervlak wordt. De eigenschappen van oppervlakken kunnen worden aangepast door toepassing van verschillende nano-vloeistoffen. Oppervlakken kunnen op deze manier oleophobic of oleophilic worden, die een sterke chemische bestendigheid enzovoort hebben. Nadat het is  aangebracht op een geprepareerd oppervlak organiseren de nanodeeltjes zich in een netwerkstructuur met de kenmerken zoals beschreven. Warmte ondersteunt dit proces.

Bron: Wikipedia

Nanocoating

De term nano wordt in veel productnamen gebruikt. Nano is afgeleid van het Griekse woord ‘nanos’, wat dwerg betekent. Nano delen zijn microscopisch kleine deeltjes. Doordat deze deeltjes erg klein zijn kan de structuur van een stof hiermee veranderd worden. Hierdoor bouwen de deeltjes nauwkeuriger op elkaar én verbindt het zich met het oppervlak zodat het niet op de lak blijft maar in de lak gaat.

Glascoating (of SIO2)

Een ander woord voor SiO2 is siliciumdioxide of silica. Siliciumdioxide wordt gebruikt als hoofdbestanddeel bij het produceren van glas. Inderdaad, daar komt dus ook de naam glascoating vandaan. Siliciumdioxide is niet reactief en kan van zichzelf geen verbinding aangaan. Coatings gebaseerd op deze technologie bevatten een resin (hars) waardoor silicium hecht op de lak. Je zou kunnen zeggen dat dit een soort lijm is. Het nadeel van resin is dat het minder goed tegen chemicaliën kan. Extreem zure of alkalische reinigers tasten na verloop van tijd de resin in de coating aan. Dit heeft slijtage als gevolg. Ook kunnen in dit type coating (onzichtbare) haarscheurtjes ontstaan door het “werken” van warme of koude materialen.

Keramische coating(of SIC)

Het SiC molecuul staat volgens het scheikundige periodiek systeem voor silicium en carbon en wordt ook wel siliciumcarbide genoemd. Dit is in tegenstelling tot SiO2 een reactieve stof, welke harder is dan siliciumdioxide. Het grote voordeel hiervan is dat er geen resin nodig is om de coating te laten hechten aan de lak. Je krijgt een zichtbaar dikkere laag dan bij een SiO2 coating. Je zou het verschil met SiO2 zo kunnen omschrijven: SiO2 is een lijmverbinding, SiCarbon is een lasverbinding wat zorgt voor één geheel met de lak. Om deze reden is SiC beter bestand tegen zure en alkalische reinigers dan SiO2.

De nanocoating van 3C Camper Custom Care is 5 jaar (of zelfs langer) werkzaam. Dit is sterk afhankelijk van de shampoo waarmee de camper wordt gewassen. In principe is nanocoating bestand tegen chemicaliën maar op den duur zal het inwerken van de chemicaliën op de toplaag van de lak toch z’n effect hebben en wordt de werking van de nanocoating minder.

Nanocoating is vuil- en waterafstotend en dat betekent dat vuil en water niet meer kan indringen in de lak, het resultaat hiervan is dat de camper heel makkelijk is schoon de maken en houden.

Ja, nanocoating is zelfreinigend maar dit effect is te verwaarlozen omdat de regen en lucht dermate is vervuild dat er vanuit de lucht een vuil laag op de camper komt. Regen zou dit moeten verwijderen maar de regen is zelf ook vervuild dus is de stelling “nanocoating is zelfreinigend” niet helemaal correct.

Ja, 3C Camper Custom Care geeft 5 jaar garantie op de werking van het product op voorwaarde dat wij de nanocoating behandeling hebben uitgevoerd.

Als u een nanocoating behandeling hebt laten uitvoeren door ons heeft u elk jaar (5 jaar achter elkaar) recht op een gratis controle bij ons op locatie van uw camper. Wij lopen dan de gehele camper na om te controleren of de nanocoating nog werkzaam is. Wij controleren dus alleen de laklaag en niet het motorische gedeelte.

Nano coating behandeling

Een volledige 3C Camper Custom Care nano coating behandeling houdt in dat uw camper minimaal 5 dagen bij ons onder behandeling is en tijdens de behandeling wordt het volgende uitgevoerd: wassen en stomen;
polijsten;
detailen;
poetsen;
nano coating aanbrengen.

Het gevolg van deze behandeling is dat uw camper een verjonging ondergaat, hij ziet er super glanzend uit, heeft een lichtere kleur gekregen( de originele), is super schoon en blijvend makkelijk te reinigen.

Om het maximale resultaat van de nano coating behandeling te behouden prefereren wij een PH neutrale shampoo, PH waarde 7. Hiermee kunt u de camper goed reinigen zonder dat het de toplaag van de lak aantast. Cleaning Coating Nederland heeft een PH neutrale shampoo in de winkel die exact doet wat het zou moeten doen. Goed schuimen, goed reinigen en niet de laklaag aantasten.

Met onze shampoo en het stoom apparaat halen wij niet alleen het ergste vuil van de camper, wij ontvetten de camper ook meteen. Ook al heeft u vlak voordat u bij ons komt de camper gewassen, wij gaan toch weer met onze eigen middelen de camper wassen en stomen.

Elk camper heeft een waxlaag of een minimale vetfilter op de laklaag. Absolute noodzaak van een goede werking van nano coating is een vetvrije ondergrond.

Natuurlijk ziet uw camper er tiptop uit, echter als wij onze speciale lampen gebruiken komen er allerlei krassen en mini krassen te voorschijn. Mogelijk is er een tak langs de zijkant gekrast waardoor de krassen zijn ontstaan maar ook met schoonmaken kunnen krassen ontstaan (swirls) als het doekje niet 100% schoon is. Deze krassen willen wij, voor zover mogelijk, “weg polijsten”. Daarnaast halen wij met polijsten de laatste vet of wax deeltjes van de lak, tijdens het polijsten zie je ook de camper lichter van kleur worden. Er is al geschreven dat de camper 100% vetvrij moet zijn voor een optimale werking van nano coating.

Wij zijn minimaal 5 dagen bezig met een camper van 7 meter omdat wij kwaliteit leveren. Wij nemen de tijd om de camper zo schoon en mooi mogelijk te maken en daar kunnen wij geen stress bij gebruiken omdat de camper in 2 dagen klaar moet zijn. Dat is onmogelijk en dat doen wij dan dus ook niet. Minimaal 5 dagen onder behandeling en beslist niet korter. Als u de camper in een kortere tijd gedaan wilt hebben kunt u beter een ander bedrijf zoeken daar wellicht andere gedachten over heeft.

Procedure

Neen, dat kan niet, de gemiddelde wachttijd is 4 maanden

U kunt telefonisch of via email een afspraak maken voor een intake.

Het telefoonnummer is 06 31 99 65 53 en via deze pagina kunt u een email sturen. Wij werken met een invulformulier zodat het moeilijker is om spam te sturen. Een open email adres geeft de spambots de mogelijkheid om allerhande email te versturen dat niets met campers te maken heeft, vandaar.

Als u een afspraak hebt gemaakt en komt voor een intake lopen wij tezamen met u de camper helemaal na. Op een formulier wordt mogelijke schade genoteerd (krassen, deukjes, scheurtjes). Dan wordt besproken hoe de toplaag van de lak eruit ziet. Als de camper helemaal mat is wordt bepaald in hoeverre wij iets kunnen verbeteren. Tevens worden de kitnaden nagelopen op scheurtjes of uitdroging. Aanbevelingen worden genoteerd en aan u doorgegeven zodat uzelf kunt bepalen wat daar mee moet gebeuren. En tenslotte wordt een prijs bepaald.

Ja een intake is gratis, het duurt ongeveer een uur en dan weet u precies wat er moet gebeuren, hoeveel het kost, hoelang het gaat duren en wanneer er een plek vrij is.

Nee, de prijs die wordt afgesproken is de definitieve prijs en zal nooit worden verhoogd, ook niet als wij meer werk aan de camper hebben. Wel behouden wij het recht om de camper langer onder behandeling te houden als wij niet tevreden zijn over het resultaat. Ook hieraan zijn geen extra kosten verbonden.

Als wij tijdens de werkzaamheden iets tegen komen dat wij niet hebben gezien tijdens de intake wordt eerst contact met u opgenomen. Het kan zijn dat kit is gescheurd en pas tevoorschijn komt als de camper goed is schoon gemaakt, of een klepje heeft een scheurtje dat mogelijk vervangen moet worden, enzovoort.

Als hier extra werkzaamheden voor ons aan zijn verbonden komen er wel additionele kosten bij. maar u kunt natuurlijk zelf bepalen of het door ons moet worden opgelost of dat u een ander bedrijf daarvoor inschakelt.

De camper staat bij ons op locatie op een industrieterrein. Wij hebben bewust geen reclame aan de gevel hangen, het terrein is afgesloten met een groot hek, heeft camerabewaking en er rijdt regelmatig een bewakingsdienst langs ter controle. De camper staat altijd bij ons binnen achter slot en grendel en de sleutels van de camper gaan mee naar huis.

Contact

Heeft u toch nog vragen?